Timon

Timon täytti 3 vuotta vuonna 2023, mutta sen elämän alku on ollut vaikea. Se on ollut Animal Lifen hoidossa jo kaksi vuotta. Timonin edellinen omistaja pelasti sen hyvin pienenä. Valitettavasti tällä omistajalla oli mielenterveysongelmia ja hänellä oli tapana poistua kotoa kuukausiksi kerrallaan, jolloin Timon jäi hylättynä yksin. Joku tällöin vapautti sen ja se vaelteli kylän läpi, mutta joutui vaikeuksiin etsiessään ruokaa ja seuraa, ja sitä hakattiin, jahdattiin, sillä ratsastettiin miten sattuu... se oli laiha, likainen, peloissaan ja nälkäinen. 

Animal Lifen työntekijä Adina huomasi Timonin ja onnistui löytämään omistajan. Adinan oli ostettava Timon pois häneltä, jotta saisi sen steriloitua ja voisi hoitaa sitä omalla pihallaan, sillä Animal Lifella ei ole tilaa aaseille tarhallaan.

Viime vuosi oli Timonin ensimmäinen onnellinen vuosi, jolloin se oppi, että ihmiset voivat olla hyviä ja ystävällisiä, että se voi luottaa ympärillään oleviin ihmisiin ja nauttia vapaa-ajastaan, että sillä on kaikki tarvitsemansa ruoka ja että siitä pidetään hyvää huolta.

Timon on hyvin ystävällinen kaikkia kohtaan: aikuisia, lapsia, koiria, kissoja, kanoja..... Se on vain hieman ujo ja sen on vaikea luottaa siihen, ettei sitä lyödä, mutta se voi jo paljon paremmin tarhalla ollaankin varmoja, että Timonin sydän vielä paranee. Se on steriloitu, jotta se ei joudu vaikeuksiin, ja nauttii nyt isosta alueesta, jossa se voi olla vapaana ja olla vuorovaikutuksessa sekä eläinten että ihmisten kanssa.

Ryhdy Timonin kummiksi - täytä lomake sivun Hevoset ja aasit alalaidassa!